wpid-Photo-08042013-18.33.jpg

Farvel til førtidspensionen

Det er ved at være længe siden jeg sidst er kommet med en opdatering her på bloggen.

Årsag? Jeg har haft forrygende travlt.

For det første har jeg fået nyt arbejde, dog stadig i Eplehuset. Jeg er blevet souschef i Eplehuset Herning, hvor jeg startede pr. 1. februar 2013. Dog har jeg stort set været fast der oppe siden november 2012

Det betyder så også, at jeg har måtte sige farvel til nogle fantastiske kollegaer i Esbjerg, men så har jeg heldigvis fået nogle nye i Herning.

Jeg har siden november pendlet frem og tilbage mellem Esbjerg og Herning, ca 4 timers transport hver dag. Det stopper pr. 1/5 2013 hvor jeg har fået en lækker lille lejlighed blot 350 meter fra arbejdspladsen.

Men den største nyhed er, at det endelig er lykkedes mig at komme af med min førtidspension, det vil sige endelig at være kommet ud af systemdanmark.

Man skulle måske tro, at det bare var at kontakte kommunen og så var førtidspensionen stoppet. Man bliver klogere når man selv har været i systemet.

Det har taget ca. 4 måneder for Esbjerg Kommune at sende mig den endelige bekræftigelse på at min førtidspension er taget fra mig (bad selv om det). Det tog langt kortere tid, at få tilkendt førtidspensionen …

Jeg kan ikke beskrive den følelse det er, at man endelig er fri af systemet og at man selv tjener sine penge nu.

Så ny flytter jeg altså til Herning, byen der er kendt for sit dårlige fodboldhold, sit dårlige ishockeyhold og sit dårlige håndboldhold … hvor fanden er Herning? 🙂

 

, , ,

5 Responses to Farvel til førtidspensionen

 1. Jette 9. april 2013 at 17:25 #

  Jeg forstår altså ikke at du nogensinde har været tilkendt en førtidspension. En førtidspension var jo forbeholdt de der har en varig nedsættelse af arbejdsevnen. Altså ikke en tilstand der kan forbedres eller ændres på med behandlinger eller andet.

  Desværre har jeg set flere eksempler på, at kommunerne har stoppet folk der ikke har en varig lidelse uden forbedringsmulighed på en førtidspension. Dette har så resulteret i, at det pr. 1. januar 2013 er blevet umuligt at få en førtidspersion med mindre man er aldeles hjerneskadet, udviklingshæmmet eller terminalpatient. Dermed har man fremover afskåret folk med progredierende lidelser en førtidspension før de står i den situation at de slet ikke kan fungere uden døgnhjælp. Dvs. at de presses til at arbejde, selv om det betyder at resterne af deres funktionsevne forringes ved at arbejde. Og det har fatale konsekvenser for livskvalitet og førlighed for de personer der er så uheldige at være født med uhelbredelige sygdomme. De der fremover får tilkendt en førtidspension har ikke andre muligheder i livet end at være i live. Der er intet overskud til at have selv en mindre hobby som kan give livet indhold.

  Jeg synes det er glædeligt at du har kæmpet dig tilbage til arbejdsmarkedet og tillykke med det, men som sagt, forstår jeg ikke at du overhovedet har haft en førtidspension til at starte med. Kommunen har virkelig begået en brøler i din sag.

  • Henrik Finn Edtwodth Andersen 9. april 2013 at 17:32 #

   Hej Jette,

   Tak for din kommentar.

   Nu så min situation helt anderledes ud på det tidspunkt, og både læger og psykologer vurderede at det ikke var muligt at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

   Men der sker mirakler … 😉

  • Gitte 20. oktober 2013 at 19:21 #

   Det var dog en nedrig ondskabsfuld kommentar!!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. År 3: Livet er stadig skønt … men | Edtwodth - 23. september 2013

  […] jeg endelig fik fuldtidsarbejde igen, havde jeg tid og overskud til at gå op til 25 km om dagen. Så fik et halvt års pendlen […]

 2. De sidste æbler høstes snart i ævleplantagen, tid til nye udfordringer | Edtwodth - 24. september 2014

  […] et 1.5 år hos Eplehuset Esbjerg, hvor jeg arbejdede sammen med nogle fantastiske kollegaer, takkede jeg ja til stillingen som souschef i Eplehuset Herning pr. 1. februar 2013. I en periode fra oktober 2012 og frem til 1. februar 2014 havde jeg pendlet […]

Skriv et svar