Sankt Hans Bornholm

Gastric bypass og ferie

Den seneste uge har stået på ferie hos noget familie på Bornholm. Det er efterhånden ca. 20 år siden jeg sidst har været over på øen.

Jeg har ikke tidligere kunne klare ret lange rejser på grund af overvægten, og den belastning der var på ryggen og fødderne. Men efter at have tabt 64 kg (bliver aldrig træt af at fortælle det tal) kan jeg nu klare at tage på lange ture. Rejsen med tog og færge til Bornholm fra Esbjerg tager ca. 7-8 timer. Jeg mærkede kun meget lidt til ryggen sidst på turen, men det gør alle vel efter at have siddet ned en hel dag.

En af årsagerne til at jeg tog til Bornholm var, at min kusine skulle have huen på. I den forbindelse skulle hendes forældre jo arrangere en masse i løbet af ugen og igen var der en lille sejr for mig. Det var muligt for mig at hjælpe til med indkøb, flytte møbler rundt osv. Dette ville ikke have været muligt før.

Torsdag aften, i forbindelse med Sankt Hans, blev der spillet noget rundbold. Før min operation var jeg bare blevet stående ude ved siden og set på de andre. Men jeg deltog aktivt og løb rundt uden at miste pusten … sådan da :). Endnu en sejr! Dog har operationen ikke hjulpet meget på mit boldøje, eller mangel på samme …

Efter en gastric bypass har man jo indarbejdet nogle rutiner med bestemte spistetider, hvor mange gange man spiser om dagen, og hvad man indtager. Derfor var jeg en smule nervøs for, hvordan det ville gå med vægten i løbet af ferien.

Jeg havde besluttet hjemmefra, at jeg ville tilpasse mig spisetider og maden hos min familie. Og hvis der smuttede en is eller to ned i løbet af ugen (en enkel lækker is i Svaneke blev det til) ville jeg ikke have dårlig samvittighed. Man skal også have lov til at have ferie! Og da der skete så meget i løbet af ugen, fik jeg kun gået en enkel tur på 10 km.

Så det var lidt spændende at stille mig op på vægten her til morgen. Overraskende sagde den 66 kg, det mindste jeg har vejet indtil nu. Normalt ligger den på 68 kg nu, og jeg vil helst ikke længere ned. Og det var ikke fordi der manglede mad i løbet af ugen !!! 🙂

Hvis jeg have været på ferie for et par år siden kunne der sagtens have være smuttet en 4-5 kg på. For kosten ville stort set kun have bestået af fastfood.

Så det er tydeligt, at operationen både har betydet, at jeg ikke kan spise så meget, men også at der er kommet en mental ændring i mit hoved, når det gælder mad.

Så selv om du har fået en gastric bypass forsvinder alt det sjove altså ikke. Det er stadig plads til at tage på ferie og nyde de lokale specialiteter mv. 🙂

Tak til familien på Bornholm for en fantastisk uge!

, , ,

2 Responses to Gastric bypass og ferie

  1. Tobias Hyldeborg 25. juni 2011 at 12:51 #

    Det er sgu dejligt at læse sådan nogle succeshistorier.. Godt indlæg, og godt klaret med vægten! 🙂

  2. edtwodth 25. juni 2011 at 13:07 #

    Tak skal du have 🙂

Skriv et svar